Definita cuvantului citotoxină
CITOTOXÍNĂ s.f. 1. Toxină de origine celulară. 2. Substanță capabilă de a distruge unele celule. [< fr. citotoxine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu citotoxină
PINTADÉRĂ s. f. ustensilă din lut în formă de ștampilă, cu o placă sigilară, gravată cu motive geometrice. (< sp. pintadera) Vezi definitia »
RÁTĂ, rate, s. f. 1. Cotă, parte eșalonată care urmează a fi vărsată sau distribuită, la un termen dinainte fixat, în contul unei datorii sau al unei obligații. ◊ Loc. adj. și adv. În rate = cu plata eșalonată în tranșe (egale). 2. (Ec. pol.; în sintagmele) Rata dobânzii = raportul procentual dintre dobândă și suma împrumutată. Rată a finanțării interne = raportul dintre sursele de autofinanțare și valoarea investiției. – Din germ. Rate. Vezi definitia »
PÓTCĂ, potce, s. f. (Pop.) 1. Încurcătură, necaz, belea; vrajbă, ceartă. ◊ Expr. A da de potcă = a o păți. 2. Epitet depreciativ pentru o persoană nedezvoltată din punct de vedere fizic, urâtă sau schiloadă; pocitanie; p. ext. epitet depreciativ pentru o persoană fără caracter. – Din sl. potŭka. Vezi definitia »
ANABIÓZĂ s.f. Revenire la viață a unor organisme după o întrerupere a funcțiilor lor vitale de mai lungă durată, având mai mult sau mai puțin caracterul morții. [< fr. anabiose, cf. gr. anabiosis – înviere]. Vezi definitia »
DISMORFOGENÉZĂ s. f. proces care duce la apariția formelor și structurilor anormale ale materiei vii. (< fr. dysmorphogenèse) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z