Definita cuvantului ko
K.O. s. n. v. knock-out.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu ko
Janko Contul meu Deconectare InformațiiContribuieGhid de exprimareUnelteTopAbrevieriContact Căutare avansată Caută în tot textul definițiilor (explicație) Toate sursele DEX '98 DEX '09 DEX '96 DEX '84 DEX '75 DEX-S '88 Sinonime Antonime Ortografic NODEX DAR DGE DER DLRA DLRC DLRM DMLR DN DOOM DOOM 2 MDA MDN Neoficial DLRLV DLRLC DE Argou 11 definiții pentru «abdica» ▷ conjugări ABDICÁ, abdíc, vb. I. Intranz. A renunța la tron. ♦ Fig. A renunța la ceva, a ceda (în fața greutăților). – Din fr. abdiquer, lat. abdicare. Sursa: DEX '98 Adăugată de ana_zecheru Permalink ABDICÁ vb. (POL.) (înv.) a se prosti, (înv. fig.) a coborî. (A ~ de la tronul împărăției.) Sursa: Sinonime Adăugată de siveco Permalink A abdica ≠ a înscăuna Sursa: Antonime Adăugată de siveco Permalink abdicá vb., ind. prez. 1 sg. abdíc, 3 sg. și pl. abdícă Sursa: Ortografic Adăugată de siveco Permalink A ABDICÁ abdíc intranz. 1) (despre regi) A renunța la tron. 2) fig. (despre persoane) A renunța la ceva (din cauza greutăților apărute). ~ de la principii. /<lat. abdicare, fr. abdiquer Sursa: NODEX Adăugată de siveco Permalink ABDICÁ, abdíc, vb. I. Intranz. A renunța la tron; fig. a renunța la ceva. – Fr. abdiquer (lat. lit. abdicare). Sursa: DLRM Adăugată de lgall Permalink ABDICÁ vb. I. intr. A renunța, voluntar sau constrâns, la tron. ♦ (Fig.) A renunța la ceva, a se resemna; a se lăsa de... [< fr. abdiquer, cf. lat. abdicare]. Sursa: DN Adăugată de LauraGellner Permalink abdicá vb. intr. 1. a renunța la tron, la un drept. 2. (fig.) a renunța la ceva, a se resemna. 3. a renunța la o activitate din cauza greutăților întâmpinate. (< fr. abdiquer, lat. abdicare) Sursa: MDN Adăugată de tavi Permalink A ABDICA DE LA DATORIE: A renunța la îndeplinirea datoriilor; A-și încălca îndeplinirea datoriilor. Sursa: Neoficial Adăugată de blaurb Permalink A ABDICA DE LA PRINCIPIILE SALE: A face, a determina să renunțe la convingerile, ideile, principiile sale. Sursa: Neoficial Adăugată de blaurb Permalink A ABDICA DE LA TRON: A se da jos de la tron; A detrona. Sursa: Neoficial Adăugată de blaurb Permalink Copyright (C) 2004-2010 DEX online (http://dexonline.ro) • Informații despre licență Vezi definitia »
TOKÓ s.m. Tucan. [< germ. Toko < cuv. indian]. Vezi definitia »
BAMAKO, cap. rep. Mali, port fluvial pe Niger; 800 mii loc. (1989, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional. Pr. centru politic, cultural și comercial (nuci de cocos, animale, pește, orez) al țării. Muzee. Grădină botanică. Centru ad-tiv al coloniei franceze a Senegalului Superior și al Nigerului (din 1904), al Sudanului francez (din 1920) și al Federației Mali (din 1959), B. a devenit capitala statului independent Mali (din 1960). Vezi definitia »
șakó, șakóuri, s.n. (înv.) șapcă soldățească. Vezi definitia »
GÉCKO s.m. Specie de șopârlă din țările calde, având degete adezive. [< fr., engl. gecko < cuv. malaiez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z