Definita cuvantului koblenzian
KOBLENZIÁN s. n. v. coblențian.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu koblenzian
IVORIÁN, -Ă, ivoriéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Coasta de Fildeș sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Coasta de Fildeș sau ivorienilor (1.), privitor la Coasta de Fildeș sau la ivorieni, originar din Coasta de Fildeș. (cf. fr. ivoirien, din Côte d' Ivoire, denum. fr. a statului) Vezi definitia »
LOGISTICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în logistică. (< fr. logisticien) Vezi definitia »
GÂTLÁN, gâtlane, s. n., GÂTLÁN, -Ă, gâtlani, -e, adj. 1. S. n. (înv. și reg.) Gât (1). 2. Adj. (în sintagma) Prună gâtlană (și substantivat, f.) = varietate de prune alungite la unul din capete; prună cu gât. – Gâlt (înv. „gât” < sl.) + suf. -an. Vezi definitia »
vigán adj. – Vesel, bine dispus. Mag. vigan (Tiktin; Drăganu, Dacor., IX, 200; Gáldi, Dict., 169). În Trans.Der. vigăni, vb. refl. (a se bucura, a se înveseli), din mag. vigni; vigănie, s. f. (veselie, bucurie). Vezi definitia »
comán s. n. – Diavolul. Cuvînt rar, atestat o singură dată, în Mold. După DAR, de la numele cumanilor, popor turanic care a ocupat partea răsăriteană a României în sec. XI-XIII; însă această ipoteză este puțin probabilă. Este posibil să fie vorba de un der. cu suf.man, de tipul *drăcoman, cf. gogoman, hoțoman, pronunțat pe jumătate din scrupule de tip tabu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z