Definita cuvantului cobol
COBÓL s.n. Limbaj de programare la calculatoarele electronice. [< fr., engl. cobol < co(mmon) b(ussines) o(riented) l(anguage) – limbaj comun orientat spre calcule economice].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cobol
NADÓL, -OÁLĂ, nadoli, -oale, adj. (Reg., adesea substantivat) Rău, crud, fără suflet. – Din Anadolia (= Anatolia). Vezi definitia »
RASÓL, rasoluri, s. n. 1. Sortiment de carne de bovine sau de porcine care se obține din regiunea gambei. 2. Fel de mâncare preparat din rasol de vită sau din pește, prin fierbere în apă sărată (cu diferite ingrediente). ◊ Expr. (Fam.) A da rasol = a face un lucru în grabă, superficial, de mântuială. [Pl. și: (pop.) rasoale] – Din bg. raszol, scr. rasola, rus. rassol. Vezi definitia »
DIOBÓL s. m. monedă din vechea Atenă. (< fr. diobole, gr. diobolos) Vezi definitia »
CAVICOL, -Ă, adj. (Despre animale parazite) Care trăiește temporar sau permanent în cavitățile corporale ale altor organisme superioare (ex. limbricul trăiește în intestinul subțire al omului, mamiferelor și păsărilor; larvele strechei oilor și caprelor trăiesc în sinusurile și căile nazale ale acestora). Vezi definitia »
MONOPÓL, monopoluri, s. n. 1. Drept exclusiv al cuiva, de obicei al statului, de a dispune de ceva, de a efectua ceva; dominație într-un domeniu, într-una sau mai multe ramuri economice. ♦ (Pop.) Rachiu fabricat de o întreprindere care deține un monopol (1). 2. Privilegiu exclusiv, de drept și de fapt, pe care îl posedă un individ, o întreprindere sau un organism public de a fabrica, de a vinde sau de a exploata anumite bunuri sau servicii. ♦ Întreprindere mare sau uniune de întreprinderi care concentrează în mâna lor producția și desfacerea unor produse importante, cu scopul stabilirii unor prețuri mari și al obținerii unor profituri ridicate. 3. Fig. Drept exclusiv pe care și-l arogă cineva. – Din germ. Monopol, fr. monopole. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z