Definita cuvantului colabare
COLABÁRE s.f. (Med.) Acțiunea de a (se) colaba. ♦ Turtire spontană sau provocată a unui organ în scop terapeutic. [< colaba].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colabare
ÎNCHISTÁRE s.f. Faptul de a se închista. [< închista]. Vezi definitia »
REDRESÁRE, redresări, s. f. Acțiunea de a (se) redresa și rezultatul ei. ♦ Acțiune prin care o aeronavă în coborâre ajunge în poziția de zbor orizontal, în urma comenzilor date de pilot sau a reacțiilor aerodinamice provocate de deplasarea ei. ♦ Transformare a energiei electromagnetice de curent alternativ în energie electromagnetică de curent continuu. – V. redresa. Vezi definitia »
DEZACORDÁRE s.f. Faptul de a (se) dezacorda. [< dezacorda]. Vezi definitia »
intrare, intrări s. f. (reed.) modul în care un minor proaspăt internat într-un institut de reeducare încearcă să se impună, mai ales prin forță, în fața colegilor de detenție. Vezi definitia »
AUTODETERMINÁRE, autodeterminări, s. f. Principiu potrivit căruia o națiune are dreptul să-și aleagă singură statutul politic și calea de dezvoltare economică, socială și culturală; p. ext. ansamblu de măsuri care pun în practică acest principiu. [Pr.: a-u-] – Auto1- + determinare (după fr. autodétermination, rus. samoopredelenie). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z