Definita cuvantului colaj
COLÁJ s.n. (Franțuzism) 1. Legătură permanentă nematrimonială; concubinaj. 2. Procedeu de execuție a unor lucrări de pictură sau de ornamentație prin lipirea sau alipirea a diferite materiale sau elemente. ♦ Spectacol de teatru alcătuit din diferite fragmente. 3. Operație de încorporare în anumite mase alimentare a unor substanțe. ◊ Colajul sucurilor = completare a limpezirii enzimatice prin adăugare de gelatină alimentară. [< fr. collage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colaj
ARBITRÁJ s.n. 1. Judecare a unui diferend făcută de persoane special autorizate. ◊ (Înv.) Arbitraj de stat = Instanță care rezolvă anumite litigii dintre instituții de stat, întreprinderi etc. ♦ Conducere a unei competiții sportive. 2. Hotărâre dată de un arbitru sau de o comisie de arbitri. [< fr. arbitrage]. Vezi definitia »
CLACÁJ, clacaje, s. n. Faptul de a claca; întindere, ruptură sau leziune a tendoanelor ori a ligamentelor de la picioare, apărute în urma unui efort fizic. – Din fr. claquage. Vezi definitia »
HIDROMASÁJ s.n. Masaj făcut cu ajutorul apei în mișcare. [Pl. -je. / < fr. hydromassage]. Vezi definitia »
TRENÁJ s. n. 1. transport minier în care vagonetele sunt trase de un cablu care se desfășoară pe un troliu. 2. perturbație în funcționarea unor tuburi analizoare care se manifestă sub forma unei cozi în urma părților în mișcare pe imaginea de televiziune. (< fr. traînage) Vezi definitia »
DEFERLÁJ s. n. deferlare. (< fr. déferlage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z