Definita cuvantului conflictual
CONFLICTUÁL, -Ă adj. Propriu conflictului, care poate produce sau este produs de un conflict. [Pron. -tu-al. / cf. it. conflittuale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu conflictual
LOCUL CENTRAL, (teoria locului central), g.p. Model matematic de stabilire a influenței regionale a centrelor urbane creat de W. Christaller. Pleacă de la modul în care un centru urban răspunde necesităților de servicii ale zonei înconjurătoare, conturând în același timp si rolul coordonator al orașului în teritoriu ca și poziția diferitelor orașe într-o rețea urbană dată. Vezi definitia »
ANTISOCIÁL, -Ă adj. Îndreptat împotriva ordinii sociale. [Cf. fr. antisocial]. Vezi definitia »
TERMÁL, -Ă, termali, -e, adj. (Despre izvoare minerale) Care izvorăște cald din pământ, având, de obicei, proprietăți terapeutice; (despre o stațiune) care are izvoare calde de ape minerale. ◊ Apă termală = apă subterană cu temperatura mai ridicată decât cea medie din luna cea mai călduroasă a unei regiuni. – Din fr. thermal. Vezi definitia »
CONSENSUÁL, -Ă, consensuali, -e, adj. (În sintagma) Contract consensual = contract care se încheie prin simplul acord de voință al părților [Pr.: -su-al] – Din fr. consensuel. Vezi definitia »
OBSTRUCȚIONÁL, -Ă adj. obstructiv. (< fr. obstructionnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z