Definita cuvantului conformism
CONFORMÍSM s.n. Atitudine oportunistă, care constă în acceptarea mecanică a unor obiceiuri sau în conformarea la ordinele sau îndrumările primite, împotriva convingerilor proprii. [Cf. fr. conformisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu conformism
MONÍSM s. n. concepție filozofică potrivit căreia la baza tuturor fenomenelor lumii se află un singur principiu: materia (materialist) sau spiritul (idealist). (< fr. monisme) Vezi definitia »
POLIMORFÍSM s.n. 1. Proprietate a unor substanțe chimice de a se prezenta sub mai multe forme cristaline; pleomorfism. 2. Existența mai multor forme diferite în cadrul aceleiași specii, în special la animalele care trăiesc în colonii sau în societăți. [< fr. polymorphisme, cf. gr. polys – numeros, morphe – formă]. Vezi definitia »
PEISAGÍSM s. n. arta peisajului. (< fr. paysagisme) Vezi definitia »
PANAMERICANÍSM s.n. Ideologia „unității de interese” și a „solidarității” țărilor de pe continentul american, bazată pe o comunitate etnică, economică și culturală. [< fr. panaméricanisme]. Vezi definitia »
CONȚINUTÍSM s. n. 1. Teorie estetică ce acordă mare importanță conținutului operei de artă. 2. Preponderență a conținutului într-o operă de artă față de mijloacele formale. – Conținut + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z