Definita cuvantului conglomerație
CONGLOMERÁȚIE s.f. Îngrămădire, conglomerare; conglomerat (1). [Gen. -iei, var. conglomerațiune s.f. / cf. lat. conglomeratio, fr. conglomération].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu conglomerație
SCLEROFILÍE s. f. însușire a plantelor sclerofile. (< fr. sclérophyllie) Vezi definitia »
HIDROGEOLOGÍE s.f. Ramură a geologiei care studiază apele subterane. [Pron. -ge-o-, gen. -iei. / < fr. hydrogéologie]. Vezi definitia »
MIRODÉNIE s.f. Condiment, în special exotic, de natură vegetală, deosebit de aromat sau picant, adesea foarte rar și scump, sub formă de frunze, coji, flori, fructe, rădăcini, proaspete sau uscate (scorțișoară, lemn-dulce, ienibahar, baton de vanilie, rădăcină de ghimber, șofran etc.); prin ext. orice condiment sau substanță puternic mirositoare. Vezi definitia »
INUNDÁȚIE, inundații, s. f. Faptul de a inunda; acoperire a unei porțiuni de uscat cu o mare cantitate de apă (provenită din revărsarea apelor, din ploi); cantitate mare din apa râurilor sau a fluviilor revărsată peste maluri, datorită creșterii debitului de apă în urma topirii bruște a zăpezilor sau a abundenței ploilor. – Din fr. inondation, lat. inundatio. Vezi definitia »
CELERIMETRÍE s. f. taheometrie. (< fr. célérimétri) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z