Definita cuvantului contrapuncta
CONTRAPUNCTÁ vb. I. tr. (Rar) A tigheli (stofe, țesături) pe ambele fețe. ♦ (Fig.) A folosi tehnica contrapunctului; a face să corespundă. [Cf. it. contrappuntare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu contrapuncta
costá (-t, át), vb. – A avea un preț, o valoare. – Var. costisi, custa, coșt(ăl)ui. Mr. custisire. It. costare. Nu apare în texte anterioare începutului sec. XIX, dar a ajuns repede să fie folosit curent datorită comerțului. Var. costisi (înv.) din ngr. ϰοστίζω; custa este rezultat al confuziei cu dubletul custa; și coștălui (Trans.) se explică prin mag. kostálni, din germ. kosten.Der. cost, s. n. (preț, cost, cheltuială), din it. costo. Var., din Trans. este dublet al lui cuștului, vb. (a gusta), de la același cuvînt mag. Vezi definitia »
DECRIPTÁ vb. tr. a descifra, a traduce o corespondență cifrată. (< fr. décrypter) Vezi definitia »
ceata de ingeri care, impreuna cu scaunele si serafimii, reprezinta primul rang spiritual in slujba lui Dumnezeu; sunt infatisati in chip de om, vultur, leu si bou. Vezi definitia »
înclifta, încliftez (intl.) I. v. t. a îmbrăca haine elegante. II. v. r. a se îmbrăca elegant, șic. Vezi definitia »
COCHETÁ vb. intr. 1. a căuta să fie pe placul unei persoane de sex opus. 2. (fig.) a arăta relații de prietenie cu cineva; a flirta. (< fr. coqueter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z