Definita cuvantului guineez
GUINEÉZ, -Ă, guineézi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineean. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineezilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineezi, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineean. (din Guineea (n. pr.) + suf. -ez)

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu guineez
CÍNTEZ, cintezi, s. m. Cintezoi. [Acc. și: cintéz] – Din cinteză (derivat regresiv). Vezi definitia »
CASTRO ALVEZ [cástru alviș], Antônio de (1847-1871), poet brazilian. Lirica sa, romantic-grandilocventă, evocă luxurianta vegetație a savanelor, exaltă libertatea și se pronunță împotriva sclaviei („Vocile Africii”, „Sclavii”). Vezi definitia »
cerchez – (turc. înv.) tunică scurtă în vestimentația femeii turce (tc. cerkei) Vezi definitia »
PORTUGHÉZ, -Ă, portughezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Portugaliei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Portugaliei sau populației ei, privitor la Portugalia sau la populația ei, originar din Portugalia. ♦ (Substantivat, f.) Limba portugheză. [Pl. (m.) și: portugheji] – Din it. portoghese, germ. Portugiese. Cf. fr. portugais. Vezi definitia »
FRANCÉZ, -Ă, francezi, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană care face parte din populația de bază a Franței sau este originară de acolo; franțuz. 2. Adj. Care aparține Franței sau populației ei, privitor la Franța sau la populația ei; franțuzesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de francezi. – Din it. francese, fr. français. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z