Definita cuvantului quintet
QUINTÉT s.n. v. cvintet.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu quintet
VOLÉT/VOLÉU s. n. 1. panou rabatabil susținut de o piesă oarecare; oblon; voleu (2). 2. dispozitiv de hipersustentație dintr-o aripioară mobilă pe intradosul aripii unui avion. 3. element mecanic al radiatorului unui motor de avion, care reglează circuitul aerodinamic de răcire al acestuia. 4. porțiune mobilă din peretele cutiei toracice, din fractura a două sau mai multe coaste. (< fr. volet) Vezi definitia »
perét, peréturi, s.n. (reg.) loc în care cresc mulți peri; periș. Vezi definitia »
PÓCNET, pocnete, s. n. 1. Zgomot caracteristic (surd și puternic) produs de o lovitură, de o izbitură etc., precum și de ardere, de o explozie, de descărcarea unei arme etc., pocnitură. 2. Zgomotul caracteristic produs de spargere, de crăpare etc. – Pocni + suf. -et. Vezi definitia »
CUPLÉT, cuplete, s. n. 1. Scurtă piesă muzicală vocală, cu conținut vesel sau satiric inspirat din actualitățile zilei, în care toate strofele textului se cântă cu același refren. ♦ Cântec intercalat între scenele unui vodevil. ♦ Secțiune intercalată între refrenele unui rondo. 2. Poezie satirică alcătuită din mai multe strofe și un refren. 3. Strofă a unui cântec sau a unei poezii terminată printr-un refren. – Din fr. couplet. Vezi definitia »
LUNCÉT, lunceturi, s. n. Totalitate a luncilor din preajma unei ape curgătoare. – Luncă + suf. -et. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z