Definita cuvantului curatorium
CURATÓRIUM s.n. Instituție spitalicească în care bolnavii erau primiți în vederea unei îngrijiri și a unui tratament special. [Pron. -ri-um. / cf. fr. curatorium, germ. Kuratorium < lat. curare – a îngriji].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu curatorium
ARRUBIUM, așezare geto-dacă cu nume celtic (sec. 2-1 î. Hr.), apoi castru roman, cetate bizantină și turcească pe malul drept al Dunării. Azi Măcin, jud. Tulcea. Vezi definitia »
OPÓSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale care trăiește în America de Nord, de mărimea unei pisici, a cărui blană cenușie este foarte căutată (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ♦ Blana prelucrată a acestui animal. – Din fr. opossum, germ. Opossum. Vezi definitia »
TRÍPLUM s. n. (Muz.) Voce superioară a unei piese polifonice la trei voci în sec. XII-XIII. – Din lat. triplum. Vezi definitia »
TULUMBÚM interj. Cuvânt care imită sunetul unui clopot. – Onomatopee. Vezi definitia »
LINOLÉUM s. n. țesătură de iută impregnată cu un amestec din răzătură de plută sau de lemn, ulei și diferiți coloranți, folosit în industrie ca izolant la acoperirea pardoselelor etc. (< fr. linoléum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z