Definita cuvantului decadentism
DECADENTÍSM s.n. 1. Denumire generală pentru curentele antirealiste apărute în literatura și arta claselor pe cale de dispariție, caracterizate prin involuție, regres sau disoluție a valorii, prin ruperea din contextul celorlalte valori. 2. Curent, născut în Franța la sfârșitul sec. XIX, care se supune rigidităților școlii parnasiene și în bună măsură naturalismului, apropiat ca formulă artistică de simbolism, în care, până la urmă, se va dizolva. [Cf. fr. décadentisme, it. decadentismo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu decadentism
ASCETÍSM s.n. Doctrină etică-religioasă care propovăduiește renunțarea la plăceri și impune o viață austeră și retrasă; viață de ascet, sihăstrie; (fig.) viață aspră și retrasă pe care și-o impune cineva. [Cf. fr. ascétisme, it. ascetismo]. Vezi definitia »
ELECTROTRAUMATÍSM s.n. (Med.) Electrocutare. [Cf. fr. électrotraumatisme]. Vezi definitia »
SUBIECTIVÍSM s. n. 1. Orientare, tendință în filozofie care neagă existența lumii exterioare, reducând realitatea la conștiința pe care subiectul o are despre aceasta. 2. (Rar) Subiectivitate. – Subiectiv + suf. -ism (după fr. subjectivisme). Vezi definitia »
HERMAFRODITÍSM s.n. Reunire a organelor sexuale de ambele sexe sau a anumitor caractere ale celor două sexe la același individ; bisexualitate; intersexualitate. [Cf. fr. hermaphroditisme]. Vezi definitia »
TARANTÍSM s. n. manifestare isterică convulsivă atribuită mușcăturii tarantulei. (< fr. tarentisme, it. tarantismo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z