Definita cuvantului decuvaj
DECUVÁJ s.n. Tragerea vinului fermentat din cada în care au fost puși strugurii; decuvare. [< fr. décuvage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu decuvaj
BRASÁJ s.n. 1. Amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. Amestecare la cald a făinii de malț cu apă pentru a se obține mustul de bere. 3. Brațare. [< fr. brassage]. Vezi definitia »
DEMACHIÁJ s. n. demachiere. (< fr. démaquillage) Vezi definitia »
AVANTÁJ s. n. 1. folos, profit, beneficiu. ◊ situație mai bună, favorabilă. ♦ ~ reciproc = principiu de bază în relațiile internaționale potrivit căruia raporturile dintre state trebuie să se întemeieze pe respectarea intereselor lor (inter)naționale, să favorizeze dezvoltarea acestora. 2. superioritate (de situație, de poziție etc.). ◊ (tenis) punct marcat de unul dintre jucători când aceștia se află fiecare la 40 de puncte. 3. drept excepțional; privilegiu, favoare. (< fr. avantage) Vezi definitia »
SURMENÁJ s. n. stare de oboseală extremă, fizică sau intelectuală, cauzată de un efort excesiv sau prelungit. (< fr. surmenage) Vezi definitia »
GARNISÁJ s. n. 1. lucrare din crengi, pe fundul ogașelor sau ravenelor, pentru reținerea aluviunilor ori a fixării albiei. 2. strat de mărăcini, de nuiele etc. cu care se căptușește fundul unui torent. (< fr. garnissage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z