Definita cuvantului deliberat
DELIBERÁT, -Ă adj. Gândit, cumpănit; liber consimțit. // s.n. Deliberare între judecători înainte de pronunțarea sentinței. ◊ Deliberat moral = decizie într-o chestiune de responsabilitate morală. [Cf. fr. délibéré].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu deliberat
METABOLIZÁT, -Ă, metabolizați, -te, adj. (Despre substanțe) Care a fost transformat prin procesul de metabolism. – V. metaboliza. Vezi definitia »
chiulát, chiulátă, adj. (reg.) smintit, într-o parte, într-o ureche, șod. Vezi definitia »
ANTICARIÁT, anticariate, s. n. 1. Întreprindere care achiziționează și vinde cărți vechi sau obiecte vechi de artă; anticărie. 2. Magazin în care se vând cărți vechi. [Pr.: -ri-at] – Din anticar2 (după germ. Antiquariat). Vezi definitia »
ÎNCUIÁT2, -Ă, încuiați, -te, adj. 1. Închis cu cheia, cu zăvorul. 2. (Pop.) Constipat. ♦ Fig. (Adesea substantivat; fam.) Care este insensibil la argumente, incapabil de a înțelege noul, care nu iese din părerile lui; p. ext. care nu este sociabil. – V. încuia. Vezi definitia »
GEOMETRIZÁT, -Ă, geometrizați, -te, adj. Care a primit o formă geometrică; care e raportat la geometrie. [Pr.: ge-o-] – V. geometriza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z