Definita cuvantului depresuriza
DEPRESURIZÁ vb. I. tr. A egaliza presiunea dintr-un spațiu ermetic cu presiunea exterioară. ♦ refl. A pierde presiunea prestabilită. [< fr. dépressuriser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu depresuriza
FETIȘIZÁ, fetișizez, vb. I. Tranz. A transforma în fetiș, a venera ca pe un fetiș. – Fetiș + suf. -iza. Cf. germ. fetischisieren, rus. fetișizirovat'. Vezi definitia »
LOTIZÁ, lotizez, vb. I.Tranz. 1. A împărți un teren în loturi; a parcela. 2. A împărți în loturi, după anumite criterii, o cantitate de material, o mulțime de obiecte etc. – Lot + suf. -iza. Vezi definitia »
NORMALIZÁ, normalizez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni normal, a (se) aduce sau a reveni în starea normală. 2. Tranz. A supune unei norme, a face să se conformeze unei norme. 3. Tranz. A elabora norme interne. ♦ A standardiza. – Din fr. normaliser. Vezi definitia »
RIGIDIZÁ, rigidizez, vb. I. Tranz. A întări o piesă sau un element de construcție cu ajutorul unor nervuri, traverse etc., fixate prin nituire ori prin sudură. – Rigid + suf. -iza. Vezi definitia »
FREZÁ1, frezez, vb. I. Tranz. A prelucra prin așchiere un material cu freza. ◊ Mașină de frezat = mașină-unealtă destinată prelucrării prin așchiere a suprafețelor plane sau profilate ale pieselor cu ajutorul unei scule așchietoare; freză1 (2). – Din fr. fraiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z