Definita cuvantului descriptivism
DESCRIPTIVÍSM s.n. 1. Manierism literar care acordă o importanță exagerată amănuntelor descriptive, nesugestive. ♦ Sistem de critică literară care, în loc de a se pronunța asupra semnificațiilor și valorii operelor, se mărginește la o descriere a acestora. 2. Școală lingvistică care folosește metode mecaniciste de descriere a limbilor din punct de vedere formal și fiziologic, fără cercetarea dezvoltării lor istorice. [< descriptiv + -ism].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu descriptivism
EZOTERÍSM s.n. Transmiterea (în antichitate și în evul mediu) a unei doctrine filozofice numai unui număr restrâns de inițiați. [Var. esoterism s.n. / < fr. ésotérisme]. Vezi definitia »
BAUDELAIRIANÍSM s.n. (Liv.) Imitație a poeziei lui Baudelaire, care exprimă simbolic dezamăgirea și pesimismul generate de societatea burgheză. [Pron. bod-le-ri-a-. / < Baudelaire – poet francez]. Vezi definitia »
DANDÍSM s. n. Comportare de dandi, ținută de dandi. [Pr.: dendism] – Din fr. dandysme. Vezi definitia »
ARISTOCRATÍSM s. n. Atitudine, concepție aristocratică. – Aristocrat + suf. -ism. Vezi definitia »
POLIȚÍSM s. n. (Rar) Activitate întreprinsă de poliție (1) în vederea menținerii ordinii; p. ext. fel de a fi, de a gândi, de a acționa în spirit polițienesc, brutal, violent. – Poliție + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z