Definita cuvantului dezamorfoză
DEZAMORFÓZĂ s.f. (Cinem.) Operație inversă anamorfozei, care permite restituirea proporțiilor normale ale obiectelor pe ecran. [< fr. désamorphose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dezamorfoză
cotárcă, cotắrci, s.f. (reg.) 1. coșar pentru porumb; coșarcă, hambar, pătul, porumbar. 2. coș de nuiele, colariță. 3. (înv.) holeră. Vezi definitia »
NONȘALÁNȚĂ s.f. (Liv.) Nepăsare, indolență; apatie. [< fr. nonchalance]. Vezi definitia »
TEÚGĂ s. f. (mar.) punte deasupra punții principale, la proră, care se întinde dintr-un bord în altul și în interiorul căreia sunt amenajate magazii și, uneori, locuințe pentru echipaj. (< fr. teugue) Vezi definitia »
SFÉCLĂ, sfecle, s. f. Specie de plante erbacee cu frunze lucioase și cu rădăcina cărnoasă de culoare albă sau roșie, folosită ca aliment, ca plantă furajeră sau în industrie, pentru extragerea zahărului; nap (Beta).Sfeclă de zahăr = plantă cu rădăcină cilindrică sau conică alungită și frunze mari, oval-alungite; rădăcinile conțin 14-22% zahăr și sunt utilizate în industria zahărului și a alcoolului (Beta vulgaris-saccharifera). Sfeclă furajeră = plantă cu rădăcină voluminoasă ovală, cilindrică sau sferică, cu un conținut de 4-5% zahăr, cultivată pentru hrana animalelor (Beta vulgaris) – Din sl. sveklŭ. Vezi definitia »
LEZÁRDĂ s.f. 1. Element decorativ pentru acoperirea rostului de prindere a fețelor tapițeriei. 2. Fisură, crăpătură într-un zid. [< fr. lézarde]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z