Definita cuvantului diapedeză
DIAPEDÉZĂ s.f. (Med.) Fenomenul de migrare a leucocitelor în afara vaselor închise de sânge pentru a da lupta cu microbii. [< fr. diapédèse, cf. gr. diapedan – a ieși pe lături].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu diapedeză
CORSETIÉRĂ s. f. lucrătoare care confecționează corsete. (< fr. corsetière) Vezi definitia »
AUTOFAGOCITÓZĂ s.f. Absorbție și distrugere a celulelor de către fagocitele propriului organism. [< fr. autophagocytose]. Vezi definitia »
DEZINVOLTÚRĂ s. f. (Livr.) Atitudine sau comportare firească, degajată, plină de îndrăzneală. – Din fr. désinvolture. Vezi definitia »
ACRIDÍNĂ, acridine, s. f. Combinație organică, incoloră, care se găsește în gudroanele cărbunilor de pământ și care este folosită în industria coloranților, farmaceutică etc. – Din fr. acridine. Vezi definitia »
NOMOGRÁMĂ, nomograme, s. f. (Mat.) Reprezentare grafică în plan, folosind linii sau puncte cotate, a unei relații dintre două sau mai multe mărimi variabile, cu ajutorul căreia se pot determina rapid valorile unei mărimi în funcție de valorile cunoscute ale celorlalte mărimi care intră în relația considerată. – Din fr. nomogramme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z