Definita cuvantului diesel
DIESEL s.n. Motor diesel = motor cu ardere internă la care combustibilul, injectat în cilindru, se aprinde din cauza temperaturii realizate prin comprimare; locomotivă diesel electrică = locomotivă electrică a cărei sursă de energie este furnizată de un generator de curent pus în funcțiune de un motor diesel. [Pron. dí-zel, pl. -le, -luri. / < Diesel – inventator german].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu diesel
ARMĂȘÉL, armășei, s. m. Slujbaș al armașului. – Armaș + suf. -el. Vezi definitia »
AUTOPARALÉL, -Ă, (‹ auto + paralel) adj. Curbă a. pe o suprafață = curbă pentru care un vector tangent se transportă prin paralelism, rămînînd mereu tangent curbei. Vezi definitia »
coșoțél (-éi), s. m. – (Trans., înv.) Monedă maghiară de 10 kreuzer, scoasă de guvernul revoluționar de la 1848, condus de Kossuth Lajos. De la Kossuth (DAR). Vezi definitia »
ENCEFALOCÉL s.n. (Med.) Hernie a encefalului. [< fr. encéphalocèle]. Vezi definitia »
ÁLTFEL adv. 1. În alt chip. Altfel n-ai cum să le zici (JARNIK-BÂRSEANU). ◊ (Adjectival, precedat de adv. „mai”) Eu te socoteam mai altfel (ISPIRESCU). ◊ Loc. adj. Altfel de = de altă natură, de alt soi. ◊ Expr. De altfel = însă; cu toate acestea; în plus. 2. Dacă nu, în caz contrar. – Din alt + fel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z