Definita cuvantului directoare
DIRECTOÁRE s.f. (Mat.) Curbă pe care se sprijină generatoarele unei suprafețe conice sau cilindrice. [După fr. directrice].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu directoare
IMBECILIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) imbeciliza. [< imbeciliza]. Vezi definitia »
DESCOMPLECTÁRE s. f. v. descompletare. Vezi definitia »
TIPIZÁRE s.f. 1. Proces complex de generalizare artistică a realității în urma căruia esența relațiilor sociale, a evenimentelor istorice, conținutul luptei dintre nou și vechi se dezvăluie în forma unor imagini, în caractere vii, veridice. 2. Acțiunea de standardizare prin care, dintre mai multe produse destinate aceluiași scop, se elimină tipurile inutile sau foarte asemănătoare, reținându-se numai cele folositoare și corespunzătoare scopului, pentru a fi reproduse pe scară largă. [< tipiza]. Vezi definitia »
DIFERENȚIÉRE s. f. 1. acțiunea de a diferenția. 2. proces prin care se realizează analiza însușirilor deosebite ale obiectelor în cadrul percepțiilor. ◊ (fon.) modificare sau dispariție a unui sunet într-un cuvânt sub influența unui alt sunet, identic sau asemănător, din același cuvânt. (< diferenția) Vezi definitia »
VANISÁRE s.f. (Text.) Procedeu de tricotare a două fire de naturi sau de culori diferite. [Cf. fr. vanisage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z