Definita cuvantului dodeca
DODECA- Element de compunere savantă cu sensul „doisprezece”. [< fr. dodeca-, cf. gr. dodeka].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dodeca
DESOLIDIFICÁ vb. I. refl. (Despre lichide) A-și pierde consistența, a redeveni lichid. [Et. incertă]. Vezi definitia »
BAHÍA BLANCA [baia] 1. Golf al Oc. Atlantic, pe coasta de SE a Argentinei, la S de Rio de la Plata. Se mai numește El Rincón. 2. Oraș în Argentina, port la golful cu același nume; 223,8 mii loc. (1980). Nod de comunicații. Ind. cărnii; morărit; produse din piele. Rafinărie de petrol. Hidrocentrală. Centru agricol. Universitate. Vezi definitia »
NITRIFICÁ, pers. 3 nitrifică, vb. I. Refl. (Despre amoniacul din sol) A se transforma prin oxidare, sub acțiunea unor bacterii, în azotați folosiți de plante la sinteza materiei organice. – După fr. nitrifier. Vezi definitia »
ÎNFOCÁ, (rar) înfóc, vb. I. (Rar) 1. Tranz. A înfierbânta, a încălzi ceva la foc; a da foc la ceva. 2. Refl. Fig. A se aprinde, a se înflăcăra (ca urmare a unui sentiment puternic). – În + foc. Vezi definitia »
CATAMARCA 1. Prov. federală în NV Argentinei; 101 mii km2; 230 mii loc. (1986). Centru ad-tiv: Catamarca. Zonă agricolă și minieră. 2. Oraș în NV Argentinei, centrul ad-tiv al prov. omonime, la poalele estice ale Anzilor; 90 mii loc. (1980). Prelucr. materiilor prime agricole. Ind. textilă. Fundat în 1683. Se mai numește San Fernando del Valle de Catamarca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z