Definita cuvantului dolihocolon
DOLIHOCOLÓN s.n. (Med.) Alungirea anormală a colonului. [< fr. dolichocôlon, cf. gr. dolichos – alungit, kolon – intestin gros].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dolihocolon
CANTÓN, cantoane, s. n. 1. Clădire din imediata vecinătate a unei căi de comunicație, înzestrată cu aparatele necesare pentru supravegherea și întreținerea acesteia și care servește și ca locuință pentru cantonier. 2. Cea mai mică unitate în administrația pădurilor; locuința pădurarului. 3. Unitate teritorial-administrativă în unele țări. 4. Fiecare dintre statele care compun Confederația Elvețiană. – Din fr. canton. Vezi definitia »
GUJÓN s. n. 1. tijă filetată în același sens pe toată lungimea sa sau numai la cele două capete, la îmbinarea demontabilă a două piese. 2. bară de oțel îngropată în stratul de rezistență al unei îmbrăcăminți rutiere din beton, paralelă cu axa drumului la rosturile transversale de dilatație ale planșelor. 3. piesă îngropată în zidărie pentru a permite fixarea prin cuie sau șuruburi a tocului unei uși ori ferestre; diblu, ghermea. (< fr. goujon) Vezi definitia »
BÓSTON2 s. n. Presă mică de imprimat tipărituri de format redus. – Germ. Boston[presse]. Vezi definitia »
BERTILLON [bertiio], Alphonse (1853-1914), antropolog francez. Creatorul metodei antropometrice de identificare a criminalilor, care-i poartă numele. Vezi definitia »
STOLÓN s.m. Tulpină subțire care se târăște pe sol și formează una sau mai multe rădăcini, dând plante noi. [< fr. stolon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z