Definita cuvantului drosometrie
DROSOMETRÍE s.f. Măsurarea cantității de rouă căzută în cursul unei nopți. [Gen. -iei. / < fr. drosométrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu drosometrie
DESCRÍE, descriu, vb. III. Tranz. 1. A prezenta, a înfățișa, a zugrăvi pe cineva sau ceva. 2. A trasa o linie curbă, un arc sau un arc de cerc. 3. A parcurge o traiectorie. – Din fr. décrire (după scrie). Vezi definitia »
FOCOMETRÍE s.f. Capitol al opticii care se ocupă cu determinarea distanței focale. [Gen. -iei. / < fr. focométrie]. Vezi definitia »
ICONOGRAFÍE, iconografii, s. f. 1. Disciplină care se ocupă cu studiul operelor realizate în diverse arte plastice; studiu al operelor de acest fel privitoare la un anumit subiect. 2. Totalitatea imaginilor documentare referitoare la o epocă, la o problemă, la o localitate etc. ♦ Colecție de portrete ale oamenilor celebri. – Din fr. iconographie. Vezi definitia »
DIRECLÍE, direclii, s. f. Monedă de argint bătută în Spania, care a circulat în țara noastră în vremea lui Caragea. – Din tc. direkli „cu stâlpi”. Vezi definitia »
HIDROARHEOLOGÍE s.f. Disciplină care studiază felul de viață și cultura popoarelor vechi pe baza descoperirilor făcute prin săpături sub apă. [Gen. -iei. / < fr. hydroarchéologie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z