Definita cuvantului epidemicitate
EPIDEMICITÁTE s.f. Caracter epidemic al unei boli. [Cf. fr. épidémicité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu epidemicitate
SELECTIVITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi selectiv. ♦ Capacitatea de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. Însușire a plantelor și a animalelor de a face selecție naturală în procesul de fecundare și în comportarea față de condițiile de viață. – Din fr. sélectivité. Vezi definitia »
LICHIDITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi lichid (II, 1). 2. situație financiară a unei unități economice care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. ◊ capacitatea unei unități economice de a transforma mijloacele materiale sau creanțele de care dispune în mijloace lichide de plată. ◊ (pl.) bani lichizi (II, 1). (< fr. liquidité, lat. liquiditas) Vezi definitia »
COMPLEXITÁTE s. f. faptul, însușirea de a fi complex. (< fr. complexité) Vezi definitia »
-MÉNTE (Liv.) Element secund de compunere savantă, cu ajutorul căruia se formează adverbe de la adjective. [< it., sp., port. -mente, cf. lat. mens – minte]. Vezi definitia »
MOLARITÁTE, molarități, s. f. (Chim., Fiz.) Număr de moli1 dizolvați într-un kilogram de solvent; molalitate. – Din fr. molarité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z