Definita cuvantului pollack
POLLACK s.n. (Iht.) Pește marin din fam. gadidae (cod), de culoare neagră (Pollachius virens), numit comercial și cod negru, dar poate fi și de culoare mai deschisă (Pollachius pollachius), având carnea delicată, asemănătoare cu cea a somonului (comercializat în Germ. ca Seelachs = somon de mare) sau a merlanului, foarte apreciată în gastronomie; engl. pollack, pollock; it. pollachio, merluzzo carbonero.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu pollack
DIRT-TRACK s. n. Cursă motociclistă care are loc pe o pistă cu zgură (și adesea cu obstacole). [Pr.: dărt-trec] – Cuv. engl. Vezi definitia »
ROCK [ROC] s. n. 1. dans modern caracterizat prin răsuciri, piruete, deplasări ale partenerilor în diferite direcții, cu gesturi și mișcări exagerate; melodia corespunzătoare; 2. stil muzical popular american. (< engl. rock/and roll/) Vezi definitia »
AUBÖCK Carl (1924-1993), arhitect austriac. Reprezentant al arhitecturii funcționaliste, dezvoltă locuința prototip (prima casă prefabricată din Austria). Lucrări: ansamblul rezidențial Wolfersberggasse (Viena), institutele austrice de cultură din Paris, Budapesta și Varșovia (împreună cu H. Clök). Vezi definitia »
BOCK, Fedor von (1880-1945), feldmareșal german. A luptat în primul război mondial. În perioada interbelică a contribuit la refacerea potențialului militar al armatei. Pe frontul de Est a comandat grupurile de armate „centru ” (1941) și „sud” (1942), iar pe cel de Vest a condus grupul de armate B, participînd la cucerirea Belgiei, Olandei și Franței (1940). Vezi definitia »
CÁSSEDECK s. n. casetofon fără amplificator de putere. (< engl. cassedeck) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z