Definita cuvantului extremitate
EXTREMITÁTE s.f. Capăt, limită, parte extremă, hotar. ♦ Parte terminală a unui organ sau a corpului. [Var. estremitate s.f. / cf. fr. extrémité, lat. extremitas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu extremitate
HEMITEROFÍTE s. f. pl. plante bisanuale care la sfârșitului primului an hibernează, iar în al doilea înfloresc și fructifică. (< fr. hémithérophytes) Vezi definitia »
Cantitate de diferite tipuri de alimente care acoperă cantitativ si calitativ nevoile zilnice, în raport cu activitatea, vârsta, sexul, diferitele nevoi fiziologice sau patologice. Vezi definitia »
JETÉ s. n. 1. (coregr.) săritură executată de pe un picior pe altul fără a deplasa corpul. 2. (muz.) aruncarea controlată, studiată, a arcușului pe coardă pentru obținerea unui grup de sunete scurte, în aceeași trăsătură. (< fr. jeté) Vezi definitia »
TRANZITIVITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este tranzitiv. ♦ Proprietate a unor verbe de a fi tranzitive. ♦ (Log.; mat.) Relație în care se transmite un anumit raport de la primul la ultimul termen prin intermediul celorlalți termeni. [Cf. fr. transitivité]. Vezi definitia »
acuafórte, s. f.1. Procedeu de gravură. 2. Gravură obținută prin acest procedeu. < It. acquaforte.Der. acuafortist, s. m. (gravor în acvaforte). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z