Definita cuvantului exfoliație
EXFOLIÁȚIE s.f. Exfoliere. ♦ Cădere treptată a scoarței copacilor în mici bucățele. ♦ (Med.) Cădere a părților moarte care se detașează de un os, de un tendon etc. în mici bucățele. ♦ Desprindere de foi subțiri de la suprafața unui metal. [Pron. -li-a-ți-e, pl. -ii, gen. -iei, var. exfoliațiune s.f. / < fr. exfoliation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu exfoliație
CHERATOMEGALÍE s. f. anomalie congenitală caracterizată prin dimensiunea excesivă a corneei. (< fr. kératomégalie) Vezi definitia »
DEMONOMANÍE s. f. Formă de nebunie care constă în credința de a fi stăpânit de demon – Din fr. démonomanie. Vezi definitia »
FURCĂRÍE, furcării, s. f. (Rar) Șezătoare la care se toarce cu furca (3); furcă (4). – Furcă + suf. -ărie. Vezi definitia »
SUPRAOVULÁȚIE s. f. creștere artificială a fecundității la femelele domestice prin aplicarea judicioasă de hormoni sexuali. (< fr. superovulation) Vezi definitia »
PAROHÍE, parohii, s. f. 1. Cea mai mică unitate administrativă bisericească; comunitate religioasă creștină condusă de un paroh; enorie; p. ext. biserica dintr-o astfel de utilitate. 2. Clădire în care se află locuința și cancelaria parohului. – Din lat. parochia, germ. Parochie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z