Definita cuvantului extrors
EXTRÓRS, – Ă adj. (Biol.) Ale cărui antere sunt deschise în afară; (despre un organ) curbat în afară față de axul central. [< fr. extrorse, lat. extrorsum – în afară].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu extrors
PERS, -Ă, perși, -se, s. m. și f. (Înv.) Persan (2). – Fr. Perse. Vezi definitia »
AFTER HOURS loc.s. Reuniune amicală după orele de activitate cotidiană, folosită mai ales ca prilej de a cânta muzică în ansamblu. V. jam-session. [Pron. áftăr auărs. / < engl. after hours – după program]. Vezi definitia »
CONCÚRS, concursuri, s. n. 1. Întrecere (sportivă) care se termină întotdeauna cu un clasament și cu acordarea unor premii celor mai buni dintre participanți. 2. Examen pentru dobândirea, în ordinea clasificării, a unui post, a unei catedre, a unei burse etc. sau pentru admiterea într-o instituție de învățământ. 3. Ajutor, sprijin, colaborare. ◊ Concurs de împrejurări = totalitatea împrejurărilor care se întâlnesc într-un anumit moment; conjunctură. ◊ Loc. vb. A da (cuiva) concursul = a ajuta (pe cineva). A-și da concursul (la ceva) = a contribui (la ceva), a colabora (la ceva). – Din fr. concours, lat. concursus. Vezi definitia »
CURS2 s. n. 1. preț variabil, stabilit la bursă, cu care se cumpără și se vând valutele și hârtiile de valoare. 2. preț al unității monetare dintr-o țară, exprimat în unitățile bănești ale altei țări. ♦ în ŭl = pe perioada; a da ~ unei cereri = a rezolva o cerere. (< lat. cursus, fr. cours) Vezi definitia »
sters pe jos Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z