Definita cuvantului lazană
LAZÁNĂ, lazane, s.f. (În special la pl.) Paste făinoase specific italiene, în formă de fâșii late, preparate în straturi intercalate cu tocătură de carne sau alte ingrediente (fructe de mare, ciuperci, roșii, brânză etc.), acoperite cu beșamel sau sos tomat și gratinate. – Din it. lasagna, lasagne.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu lazană
SÚLTĂ, sulte, s. f. Sumă de bani reprezentând diferența de valoare dintre două lucruri care se schimbă între ele ori dintre valoarea părții ce i se cuvine unei persoane într-o moștenire și valoarea lucrurilor ce i se atribuie cu ocazia împărțelii. – Din fr. soulte. Vezi definitia »
PITOÁȘCĂ, pitoaște, s. f. (Reg.) Specie de ciupercă comestibilă, înrudită cu mânătarca (Boletus granulatus).Pită + suf. -oașcă. Vezi definitia »
BIOSTIMULÍNĂ s. f. substanță produsă în țesuturile grefate, care stimulează regenerarea acestora. (< fr. biostimuline) Vezi definitia »
pojeritúră, pojeritúri, s.f. (reg.) loc devastat prin foc într-o pădure. Vezi definitia »
CALÓTĂ, calote, s. f. 1. Fiecare dintre cele două părți obținute prin tăierea unei sfere cu un plan. 2. Boltă a cărei suprafață interioară are, în secțiune, forma unui semicerc. 3. Partea de sus a pistonului de la motoarele cu ardere internă; p. ext. piesă tehnică asemănătoare cu o calotă sferică. 4. Partea de deasupra a unei pălării, care acoperă capul și este mărginită de boruri. ♦ Tichie care acoperă creștetul capului. 5. (În sintagma) Calotă craniană = partea superioară a cutiei craniene. 6. (În sintagma) Calotă glaciară = masă de gheață care acoperă porțiuni mari în regiunile polare sau părțile superioare ale munților înalți. – Din fr. calotte. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z