Definita cuvantului fanerogame
FANEROGÁME s.f.pl. Încrengătură a regnului vegetal, care cuprinde plantele cu flori; spermatofite, antofite; (la sg.) plantă care face parte din această încrengătură. [Sg. fanerogamă. / < fr. phanérogames, cf. gr. phaneros – vizibil, gamos – căsătorie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fanerogame
VIÉRME, viermi, s. m. Nume dat unor animale nevertebrate, lipsite de picioare, cu corpul moale, lunguieț, de obicei cu o piele lucioasă, care trăiesc în sol, în apă sau ca parazite pe plante și pe animale; (pop.) nume dat larvelor unor insecte. ◊ Vierme de mătase = larvă a unor fluturi care produc gogoșile de mătase și care se hrănesc cu frunze de dud sau de stejar. ◊ Expr. A avea (sau a-l roade pe cineva) un vierme la inimă = a fi chinuit de griji. A trăi ca viermele în hrean (sau în rădăcina hreanului) = a duce (și a se deprinde cu) o viață grea. A avea viermi (neadormiți) = a fi fi neastâmpărat, a nu-și găsi locul. A-l mânca (pe cineva) viermii (de viu) = a fi foarte leneș și murdar. – Lat. vermis. Vezi definitia »
DĂSCĂLÍME s. f. (Pop.) Mulțime de dascăli (1), totalitatea dascălilor. ♦ (Înv.) Elevi care urmau o școală de preoți. – Dascăl + suf. -ime. Vezi definitia »
SUPUȘÍME s. f. (Rar) Totalitatea supușilor (II). – Supus + suf. -ime. Vezi definitia »
SĂLBĂTĂCÍME s. f. v. sălbăticime. Vezi definitia »
înăspríme s.f. (înv.) asprime. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z