Definita cuvantului fascina
FASCINÁ vb. I. tr. 1. A vrăji, a subjuga, a încânta (pe cineva) în așa fel, încât să nu mai vadă lucrurile așa cum sunt. 2. A fermeca, a seduce, a captiva. [< fr. fasciner, cf. it., lat. fascinare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fascina
BERNA (germ. BERN, fr. BERNE) 1. Canton în partea central-vestică a Elveției; 6,1 mii km2; 928,8 mii loc. (1988). Centrul ad-tiv: Berna. Cereale, pomicultură, creșterea bovinelor. 2. Cap. federală a Elveției, în V țării, pe Aare, centru ad-tiv al cantonului cu același nume; 298,8 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional. Pr. centru politic al țării. Centru financiar și ind. (metalurgie, textile, produse chimice, mobilă, ciocolată). Universitate (1528). Muzeul Alpilor. Mănăstire gotică (sec. 13), primărie (începutul sec. 15), catedrală (sec. 15-16), biserica Heiliggeist (sec. 18). Întemeiat în 1191, orașul s-a unit cu Confederația Helvetică în 1353. Capitala federală a țării din 1848, Sediul Uniunii Poștale Universale. – Convenția de la ~, convenție internațională referitoare la protecția drepturilor de proprietate literară, științifică și artistică, încheiată în 1886, modificată și amendată în 1896 la Paris, în 1908 la Berlin, în 1928 la Roma, în 1948 la Bruxelles și 1967 la Stockholm. Vezi definitia »
CLAXONÁ vb. intr. a semnaliza cu claxonul. (< fr. klaxonner) Vezi definitia »
DEZILUZIONÁ vb. tr. a face pe cineva să-și piardă iluziile; a dezamăgi, a decepționa. (< fr. désillusionner) Vezi definitia »
răntu(r)ná, răntu(r)n, vb. I (înv.) a răsturna, a înlătura; a coti. Vezi definitia »
Buna ziua, tocmai am consultat Ghidul de exprimare si am dat peste expresia „Majoritatea salariaților este mulțumită...”, care este definita acolo ca fiind corecta, spre deosebire de „Majoritatea salariaților sunt mulțumiti...”. As dori sa atrag atentia asupra unei posibile erori, intrucat cred ca lucrurile stau exact pe dos: explicatia data in ghidul de exprimare se bazeaza pe acordul subiectului cu predicatul. Sunt intru totul de acord. Insa subiectul, in acest caz, nu este „majoritatea”, ci „salariatii”. Nu majoritatea e multumita, ci salariatii sunt multumiti. In concluzie, sustin ca varianta corecta este cea semnalata ca gresita, si anume „Majoritatea salariaților sunt mulțumiti...”. V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns in cazul in care considerati ca opinia mea este eronata, si pentru corectarea expresiei in ghid, altfel. Va multumesc. O zi buna, Andreea Gavrilovici Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z