Definita cuvantului fiduciar
FIDUCIÁR, -Ă adj. Cu valoare fictivă, bazat pe încredere. ◊ Monedă fiduciară = bani de hârtie cu o valoare convențională și cu putere circulatorie numai în interiorul unei țări; circulație fiduciară = circulație a monedei fiduciare. // s.m. Legatar care trebuie să restituie un bun în virtutea unui fideicomis. [Pron. -ci-ar. / < fr. fiduciaire, lat. fiduciarius, cf. fiducia – încredere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fiduciar
TEJGHETÁR, tejghetari, s. m. Persoană care stă la tejghea ca vânzător sau casier. – Din tc. tezgâhtār. Vezi definitia »
LOPĂTÁR, lopătari, s. m. I. 1. Vâslaș, barcagiu. 2. Lucrător cu lopata. II. Pasăre migratoare din grupul picioroangelor (3), de culoare albă, cu ciocul lung și lat ca o lopată și cu un moț de pene pe cap; cosar (Platalea leucorodia). – Lopată + suf. -ar. Vezi definitia »
CORNICULÁR s.m. Soldat roman atașat pe lângă un centurion sau un tribun. [< lat. cornicularius]. Vezi definitia »
PRELIMINÁR, -Ă, (1) preliminarii, s. n., (2) preliminari, -e, adj. 1. S. n. (Astăzi la pl.) Acțiune premergătoare; introducere la ceva; preparative. ♦ Etapă dintr-o competiție sportivă în care sunt selecționate echipele sau sportivii participanți la faza finală a competiției. ♦ Parte introductivă generală (a unui tratat internațional, a unei convenții); preambul. 2. Adj. Care precedă o acțiune, un fapt; premergător; care servește ca introducere; introductiv; p. ext. prealabil. [Var.: prelimináriu, -ie adj.] – Din fr. préliminaire. Vezi definitia »
EXTRALITERÁR, -Ă adj. în afara literaturii. (< extra1- + literar) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z