Definita cuvantului patison
PATISÓN [s.n. patisoane, s.m. patisoni]. Dovlecel rotund și plat (Cucurbita pepo), asemănător cu o farfurie cu marginile mai mult sau mai puțin vălurite, de culoare alb-gri, cu pulpa deosebit de delicată; se consumă fiert, umplut sau copt. – Fr. pâtisson; germ. Ufo (= farfurie zburătoare).

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu patison
BASTÓN s.n. 1. Obiect în formă de băț sau de ciomag lucrat frumos, folosit de obicei ca sprijin la mers. ◊ Baston de mareșal = baston purtat de mareșal ca semn distinctiv al demnității. ♦ Băț de mărimi diferite folosit în gimnastica medicală cu scop corectiv. 2. Piesă cilindrică de metal sau de lemn, care are diferite întrebuințări la bordul unei nave. [< it. bastone]. Vezi definitia »
MAGNETOFÓN s. n. aparat de înregistrare și redare electromagnetică a sunetelor cu ajutorul unei benzi subțiri de oțel, sau de material plastic, acoperită cu un strat fin de substanță feromagnetică. (< fr. magnétophone) Vezi definitia »
MICROPLEUSTÓN s. n. pleuston din plante inferioare care plutesc liber în ape. (< fr. micropleuston) Vezi definitia »
SINGLETÓN s. n. (bridge) singura carte de un anumit semn pe care o are un jucător. (< engl., fr. singleton) Vezi definitia »
HAYÓN s. n. partea din spate (rabatabilă) a unui automobil. (< fr. hayon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z