Definita cuvantului flecta
FLECTÁ vb. I. tr. (Liv.) A flexa. [Cf. it. flettere, lat. flectere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu flecta
COMANDITÁ vb. I. tr. A furniza, a împrumuta fonduri în comandită unei întreprinderi comerciale, industriale etc. [< fr. commanditer]. Vezi definitia »
NICTA- Element prim de compunere savantă cu sensul de „noapte”, „nocturn”. [Var. nict-, nicti-, nicto-. / < fr. nycta-, cf. gr. nyx, nyktos – noapte, nyktalos – nocturn]. Vezi definitia »
FRETÁ, fretez, vb. I. Tranz. 1. A asambla două piese metalice prin strângere, fie prin contracția piesei cuprinzătoare, care a fost încălzită înainte de asamblare, fie prin dilatarea piesei cuprinse, care a fost răcită în prealabil. ♦ A asambla două tuburi metalice coaxiale, astfel încât tubul exterior să strângă tubul interior. 2. A asambla mai multe piese sau a consolida un obiect prin strângere cu o fretă sau cu un bandaj exterior; a cercui. – Din fr. fretter. Vezi definitia »
ABILITÁ vb. I. tr. A da cuiva un anumit titlu, un grad etc., a conferi dreptul de a practica o anumită profesiune. [P.i. -tez. / < germ. habilitieren, cf. lat. habilitare]. Vezi definitia »
stiinta care studiaza provenienta, evolutia, modul de propagare si disparitia memelor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z