Definita cuvantului rizibizi
RIZI-BIZI s.n. Amestec de orez fiert cu mazăre verde, specific bucătăriei italiene, folosit drept garnitură la pește și la fructe de mare, iar în bucătăria internațională și la alte preparate. – Din it. risi e bisi, var. rizi-pizi; fr. risi-pisi, germ. Risi-Pisi.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu rizibizi
ÎMBURGHEZI vb. refl. a deveni burghez; a căpăta deprinderi burgheze. (după it. imborghesire) Vezi definitia »
ÁSTĂZI adv. 1. În ziua aceasta, care e în curs; azi. ◊ Expr. De ieri până astăzi = de la o zi la alta; neașteptat. 2. În epoca prezentă, în timpul sau în vremea de acum. ◊ Expr. Astăzi-mâine = în curând, zilele acestea. ♦ (În corelație cu „mâine” sau cu „ieri”) a) Zi cu zi, zi după zi; b) Când..., când... – Lat. ista die (sau astă + zi). Vezi definitia »
a da la oglinzi expr. (intl.) a lovi (pe cineva) peste ochi. Vezi definitia »
BESKIZI (pol. BESKIDY, ceh. BEZKYDY), masiv muntos cristalin, în Carpații nord-vestici, la granița dintre Ceho-Slovacia, Polonia și Ucraina, între pasurile Jablonica (la V) și Dukla (la E). Orografic se împart în B. de Est și B. de Vest. Lungime: c. 300 km. Alt. max.: 1.725 m (vf. Babia Góra). Din acest masiv izv. Vistula. Parcuri și rezervații naturale. Vezi definitia »
ALMOHAZI, dinastie berberă (1147-1269), întemeiată în 1121 sau 1122 de Muhammad ibn Tumart. A stăpînit în N Africii și S Spaniei. Puterea lor a început să decadă după bătălia de la Las Navas de Tolosa (1212). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z