Definita cuvantului spumă
SPÚMĂ s.f. În gastronomie, preparat dulce, lejer, din ingrediente amestecate sau mixate, până capătă aspect de spumă, pe bază de creme de lapte și ou sau piure de fructe, cu adaos de frișcă, de albuș bătut spumă sau mering-spumă; se servește ca desert.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu spumă
SCINTIGRÁMĂ s. f. înregistrare grafică a radioactivității unui țesut după introducerea unei substanțe radioactive; scintilogramă. (< fr. scintigramme) Vezi definitia »
INFLUÉNȚĂ1, influențe, s. f. 1. Acțiune exercitată asupra unui lucru sau asupra unei ființe, putând duce la schimbarea lor; înrâurire. ♦ Spec. Acțiune pe care o persoană o exercită asupra alteia (deliberat, pentru a-i schimba caracterul, evoluția, sau involuntar, prin prestigiul, autoritatea, puterea de care se bucură). 2. (Fiz.; în sintagma) Electrizare prin influență = separare a sarcinilor electrice și redistribuirea lor pe suprafața unui conductor, datorită acțiunii unui câmp electric; inducție electrostatică. [Var.: influénție, influínță s. f.] – Din fr. influence. Vezi definitia »
crestăneásă, crestănése, s.f. (pop.) plantă denumită și avrămeasă. Vezi definitia »
CHÉTĂ s.f. Adunarea unor sume de bani de la public într-un anumit scop. [< fr. quête]. Vezi definitia »
ZINCÓZĂ s.f. Pneumoconioză cauzată de inhalarea pulberilor de zinc. (din fr. zincose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z