Definita cuvantului vanilie
VANÍLIE s.f. Fructul aromat, având forma unei păstăi, al unei varietăți de orhidee (Vanilla planifolia) din America Centrală, cu bogat conținut de vanilină, utilizat ca mirodenie mai ales în cofetărie. Se comercializează ca batoane de vanilie, reprezentând păstăile fermentate și uscate, de culoare maronie-neagră, lungi de 10-20 cm, dar și ca esență sau extract natural de vanilie, obținut din aceste fructe.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu vanilie
-EMÍE Element secund de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) sânge”. [Var. -hemie. / < fr. -hémie, cf. gr. haima]. Vezi definitia »
CACOFONÍE, cacofonii, s. f. Asociație neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie. Vezi definitia »
HOMOFILÍE s.f. Însușire a plantelor homofile1. (< fr. homophyllie < pref. homo- + suf. -phyllie = -filie3) [et. și TLF] Vezi definitia »
CICLOPÍE s. f. (Med.) Monstruozitate congenitală care constă în dezvoltarea unui singur glob ocular sau în fuzionarea celor două orbite. – Din fr.cyclopie. Vezi definitia »
ASISTOLÍE s. f. slăbire a contracțiilor inimii, în special în ultima fază a bolilor cardiace. (< fr. asystolie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z