Definita cuvantului wok
WOK s.n. Tigaie mare de fontă, bombată, ușor conică, fără coadă, asemănătoare mai mult cu un ceaun, utilizată tradițional în bucătăria chineză pentru a prepara soteuri, dar și fripturi și supe.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu wok
STUD-BOOK s.n. (Sport) Registru în care sunt înscrise genealogia și performanțele cailor de rasă. [Pron. stad-buc. / < engl. stud-book]. Vezi definitia »
BANGKOK (KRUNG THEP sau MAHA NAKHON), cap. Thailandei, port. pe fl. Menam (30 mil. t. trafic, 1986), la 33 km de G. Siam, prin care se realizează c. 80 la sută din exportul țării; 5,79 mil loc. (1990, împreună cu Thon Buri). Nod de comunicații. Aeroport internațional (Donmuang). Pr. centru economic, politic și cultural al țării. Fabrici de prelucr. a lemnului, ciment, textile și conf., tractoare, produse electrotehnice, întreprinderi pentru decorticarea orezului, de produse alim.; reparații navale. Universități. Numeroase monumente (300 de pagode, Palatul regal etc.); mai este numit și „Veneția Orientului” (c. 300 mii loc. trăiesc pe ambarcații mobile în nenumărate canale din oraș). Cap. Thailandei din 1782. Sediul SEATO (din 1955). Cunoscut din sec. 16. Vezi definitia »
CHINOOK s.n. Vânt cald și uscat care coboară dinspre Munții Stâncoși spre preria nord-americană. [Pron. și-núc. / < engl. chinook < cuv. indian]. Vezi definitia »
BARTÓK [bɔrto:c], Francisc (n. 1937, Băcia, jud. Hunedoara), pictor maghiar din România. Stabilit în Franța (1982). Peisaje și portrete („Peisaj”, „Păsări în libertate”). Fresce și mozaicuri monumentale (Institutul Agronomic din Iași). Vezi definitia »
O.K. /ochei/ adv. de acord! (foarte) bine! (< amer. OK, abr. din all correct) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z