Definita cuvantului yam
YAM s.m. Denumire engl. pentru ignamă; rădăcina comestibilă, groasă, lungă de până la un metru și în greutate de până la 1 kg, de culoare brună sau gălbuie-roșcată, a unei plante cultivate în America de Sud, Africa și Asia (Dioscorea batatas), bogată în amidon și utilizată la fel ca și cartofii, având gust asemănător cu batatele.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu yam
CANÁM s.n. Cursă automobilistică pe circuit în Canada și America, mașinile trebuind să aibă obligatoriu două locuri și patru roți, în rest regulamentul fiind liber. [< Can(ada) + Am(erica)]. Vezi definitia »
Neam prost. Se recunoaște, de obicei, după freza cu o tonă de gel, lanțuri groase la gât, tricou mulat, roz sau bleu sau inscripționat cu „De puta madre” (pt tipi) și buzele conturate strident, decolteu generos, sclipici pe sânii pe jumătate descoperiți ( pt. tipe); Vezi definitia »
CHATHAM [tʃætəm] 1. Arh. vulcanic în Oc. Pacific, la E de Noua Zeelandă, aparținînd acesteia; 963 km2; c. 600 loc. Alt. max.: 291 m. Climă temperat-oceanică. 2. Oraș în SE Marii Britanii (Anglia), port militar la M. Nordului; 65,8 mii loc. (1981). Șantiere navale. Vezi definitia »
AMALGÁM s.n. 1. Aliaj de mercur cu alt metal. 2. (Fig.) Amestecătură, talmeș-balmeș, adunătură de elemente eterogene, disparate, de lucruri sau de persoane nepotrivite unele cu altele. [Pl. -me, -muri. / < fr. amalgame, cf. lat. amalgama < gr. malagma – frământare]. Vezi definitia »
DINAM- v. dinamo-. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z