Definita cuvantului funicul
FUNÍCUL s.n. 1. Nume dat celor trei diviziuni principale ale măduvei spinării. ♦ Formație anatomică cu aspect de cordon. 2. (Bot.) Fir care leagă sămânța de pericarp și o nutrește în tinerețe. [< fr. funicule, cf. lat. funiculus – cordiță].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu funicul
Postmodernismul este termenul de referință aplicat unei vaste game de evoluții în domeniile de teorie critică, filozofie, arhitectură, artă, literatură și cultură. Diversele expresii ale postmodernismului provin, depășesc sau sânt o reacție a modernismului. Vezi definitia »
marul discordinei Vezi definitia »
MINISTERUL ADMINISTARTIILOR INTERNATIONALE Vezi definitia »
RECÚL s. n. 1. mișcare către înapoi a unui corp ca reacție față de o forță exercitată asupra lui de un alt corp, care are o mișcare într-un anumit sens, considerat ca sens înainte. 2. mișcare îndărăt, retragere. 3. (geol.) retragere a unui abrupt, a unui versant, a falezei, a frunții unui ghețar datorită eroziunii, încălzirii climei etc. 4. (fig.) mișcare în sens contrar progresului; regres. (< fr. recul) Vezi definitia »
kiahiul/kiahul, s.n. – (turc. înv.) partea de sus a veșmântului la femeile musulmane, care acoperă bustul Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z