Definita cuvantului furură
FURÚRĂ s.f. 1. (Constr.) Placă de lemn sau de metal destinată umplerii golurilor dintre elementele de construcție. 2. Bucată de blană din mai multe piei, folosită drept căptușeală la paltoane; misadă. [< fr. fourrure].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu furură
ȘARLOTĂ, șarlote, s.f. Preparat de patiserie cald sau rece, realizat dintr-o spumă sau un piure într-o formă de șarlotă tapetată cu pișcoturi; prin analogie, alte preparate realizate asemănător. Vezi definitia »
CARÓTĂ s. f. I. varietate de morcovi timpurii, cu rădăcini scurte. II. probă cilindrică de material extrasă din teren pentru a determina structura și caracteristicile straturilor. ◊ probă luată din betonul de fundație al unei șosele pentru stabilirea proprietăților fizico-mecanice. III. (fig.) înșelătorie, șarlatanie. IV. (fam.) stratagemă la biliard, prin care i se lasă adversarului o lovitură grea. (< fr. carotte, lat. carota, gr. karoton, morcov) Vezi definitia »
STRÁNĂ, strane, s. f. 1. Fiecare dintre scaunele așezate, în Biserica ortodoxă, la dreapta și la stânga iconostasului, de-a lungul pereților naosului, pe care stau în timpul slujbei credincioșii. 2. Parte destinată cântăreților într-o biserică, unde se află de obicei și un pupitru pentru cărți. – Din sl. strana. Vezi definitia »
árcă (árce), s. f. – Corabie. Lat. arca (sec. XIXI). Vezi definitia »
COLDCRÉMĂ s. f. preparat cosmetic pe bază de ceară de albine. (< engl. coldcream) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z