Definita cuvantului gailardia
GAILÁRDIA s.f. Plantă erbacee ornamentală din familia compozeelor, cu flori galbene și roșii; (pop.) fluturei. [< fr. gaillardia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gailardia
mubaiá (-íele), s. f. – Cumpărătură pe contul sultanului, pe baza prețurilor fixate de cumpărător. – Var. mumbaia. Tc. mübaya (Șeineanu, III, 85); sec. XVIII, înv.Der. mubaiegiu, s. m. (comisar care cumpără în contul sultanului), înv. Vezi definitia »
BELAIA, rîu în Federația Rusă (C.S.I.), afl. stg. al rîului Kama, la S de Sarapul; 1.430 km. Izv. din S Uralului și trece prin Ufa, de unde devine navigabil. Vezi definitia »
A SE SPERIA a o băga pe mânecă, a se căca împrăștiat, a se căca pe el / pe ea, a i se face inima cât un purice, a se îngălbeni de frică, a i se ridica părul măciucă, a-i sări (cuiva) inima din loc, a-l trece nădușelile / răcorile, a-i trece (cuiva) un șarpe rece prin sân. Vezi definitia »
nahiá, nahiéle, s.f. (înv.) unitate teritorial-administrativă; ținut. Vezi definitia »
ROCÁRDIA s.f. Plantă erbacee cu flori frumos colorate în alb, galben, roz, roz-purpuriu sau carmin-satinat. [Pron. -di-a. / < lat. roccardia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z