Definita cuvantului puținătate
PUȚINĂTÁTE s. f. 1. Faptul sau însușirea de a fi puțin; cantitate sau număr mic; puțintime. 2. Volum mic sau dimensiune mică; micime. – Puțin + suf. -ătate.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu puținătate
ELECTRICITÁTE s. f. 1. mărime de stare pe care o capătă corpurile după ce au fost frecate unul cu altul și apoi separate; sarcină electrică. ◊ lumină electrică. 2. ramură a fizicii care studiază fenomenele electrice. (< fr. électricité) Vezi definitia »
POLARITÁTE s. f. 1. proprietate a unui corp, a unei părți dintr-un corp de a avea în două puncte ale sale sarcini electrice sau magnetice de nume diferite. 2. (fil.) formă a contradicției în care laturile contrare se exclud și totodată se condiționează reciproc. ◊ puncte care definesc relația dintre doi termeni de opoziție, dar care se presupun reciproc. 3. (biol.) calitate a unui organism de a prezenta două extremități cu înfățișare și funcții diferite. (< fr. polarité) Vezi definitia »
INSOLUBILITÁTE s.f. Proprietate a unei substanțe de a fi insolubilă. [Cf. fr. insolubilité]. Vezi definitia »
BĂBÉȘTE adv. Ca babele. ◊ Expr. A socoti (sau a face socoteli) băbește = a face calcule în mod simplist. – Din babă + suf. -ește. Vezi definitia »
ACTOFÍTE s. f. pl. plante de litoral. (< fr. actophytes) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z