Definita cuvantului geri
GERI- v. gero1-.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu geri
ACRÍ, acresc, vb. IV. Tranz. și refl. 1. A face să devină sau a deveni (mai) acru; a (se) înăcri. ♦ Refl. a se mura (1). ♦ Refl. (Despre alimente) A se altera, a se strica. 2. Fig. A face să devină sau a deveni ursuz, supărăcios, urâcios. ◊ Expr. (Refl.) A i se acri (cuiva) cu (sau de) ceva (sau de cineva) = a se plictisi, a se sătura de ceva (sau de cineva). – Din acru2. Vezi definitia »
CORNĂRÍ1, cornăresc, vb. IV. Intranz. (Reg.) A conduce plugul ținându-l de coarne. – Corn1 + suf. -ări. Vezi definitia »
CARNOSAURI s. m. pl. Grup taxonomic al dinozaurilor care cuprinde reprezentanți carnivori ai ordinului teropodelor (Tyrannosaurus); se caracterizează prin lungime de 14 m, greutate de 8 t, craniu mare, dinți ascuțiti cu margini zimțate, membrele anterioare foarte scurte, regresate și cele posterioare alungite, tridactile. Au trăit în Cretacicul superior (Carnosauria). Vezi definitia »
a trimite pe cineva după țigări expr. 1. (stud.) a fi superior cuiva. 2. (în fotbal) a-și dribla adversarul. Vezi definitia »
PĂPURÍ, păpuresc, vb. IV. Tranz. A introduce frunze de papură între doagele unui butoi, ale unui vas de lemn etc. pentru a astupa fisurile și a asigura etanșeitatea vasului; a împăpuri. – Din papură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z