Definita cuvantului gig
GIG s.n. 1. Ambarcație de sport, lungă și ascuțită la pupă și la proră, cu scăunașe mobile pentru vâslași. 2. Trăsură mică cu două roți, trasă de un cal. [< engl. gig].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gig
STEATOPÍG, -Ă adj. (Med.; mai ales despre femei) Care prezintă steatopigie. [< fr. stéatopyge]. Vezi definitia »
iazíg adj. m., s. m., pl. iazígi (ia-zigi); adj. f., s. f. iazígă, pl. iazíge Vezi definitia »
VIG, viguri, s. n. (Pop.) Val, sul, trâmbă (de pânză, de stofă etc.) – Din magh. vég. Vezi definitia »
CÂRLÍG, cârlige, s. n. 1. Piesă de metal cu un capăt îndoit, de care se atârnă, se prinde etc. un obiect. ◊ Loc. vb. A se face cârlig = a se strâmba; a se ghemui. 2. Prăjină cu un capăt (metalic) încovoiat. care servește la scoaterea găleții cu apă din fântână. 3. Partea metalică a undiței, de forma unui ac îndoit, în care se prinde peștele. 4. Încuietoare la o ușă, la o poartă etc., în formă de bară metalică subțire sau de cui lung, încovoiat la un capăt, care se prinde într-un belciug, într-un ochi de metal etc. 5. Andrea. 6. Mic dispozitiv cu care se prind rufele pe frânghie. 7. (Rar) Mlădiță sau cârcel de viță de vie. – Cf. kărlik. Vezi definitia »
BRAUNSCHWEIG [bráunșvaic], oraș în N Germaniei (Saxonia Inferioară), la E de Hanovra; 330 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Siderurgie, constr. de mașini (automobile, mașini de calcul), aparate optice; textile; conserve. Catedrală (sec. 12), primăria veche (sec. 13-15). Muzee. Universitate. Fundat în 1031. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z