Definita cuvantului gonogeneză
GONOGENÉZĂ s.f. (Biol.) Ansamblu de procese care duc la formarea și la maturizarea organelor sexuale. [Cf. gr. gonos – sămânță, genesis – naștere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gonogeneză
PARAȘÚTĂ, parașute, s. f. Dispozitiv în formă de umbrelă sau de dreptunghi, cu suprafață mare, folosit pentru reducerea vitezei de cădere a unui corp lansat de la înălțime, de obicei dintr-un avion în zbor. ◊ Parașută luminoasă = parașută cu care se lansează un material pe bază de magneziu, care se aprinde în cădere, luminând puternic terenul de aterizaj, obiectivul de recunoaștere etc. – Din fr. parachute. Vezi definitia »
potróșcă s.f. (reg.) 1. putinei. 2. (în forma: potoroașcă) coș de diferite forme, în care se coace pâinea. 3. (în loc. adv.) de-a potoroașca = de-a rostogolul. Vezi definitia »
pârtă s.f. (reg.) povară mai mică purtată pe cap de femei. Vezi definitia »
CHÍFLĂ (‹ germ.) s. f. Produs de panificație de formă rotundă sau ovală, cu greutatea de c. 50 g, preparat dintr-un amestec de făină de grîu, sare de bucătărie și drojdie. Vezi definitia »
TANTIÉMĂ, tantieme, s. f. 1. Sumă de bani încasată de membrii unui consiliu de administrație sau de funcționari superiori ai unei societăți comerciale (din beneficiul net al acesteia) pentru participarea la conducerea ei. ♦ Comision procentual acordat mijlocitorilor de afaceri. 2. Onorariu procentual cuvenit (în trecut) unui autor dramatic, calculat în raport cu încasările realizate la reprezentațiile piesei sale. [Pr.: -ti-e-] – Din fr. tantième. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z