Definita cuvantului grafitiza
GRAFITIZÁ vb. I. tr. A trata fonta prin coacere de lungă durată pentru a se realiza precipitarea carbonului în stare de grafit. [Cf. germ. graphitieren].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu grafitiza
ACUZÁ vb. tr. 1. a învinui, a învinovăți; a incrimina. ◊ (jur.) a imputa cuiva un delict, o crimă. 2. a arăta, a vădi, a dovedi; a manifesta. (< fr. accusare) Vezi definitia »
FORMOLIZÁ vb. tr. 1. a dezinfecta cu formol o încăpere sau obiectele contaminate cu microorganisme patogene. 2. a fixa țesuturile animale cu ajutorul formolului sau al vaporilor de formol. (< formol + -iza) Vezi definitia »
REGULARIZÁ, regularizez, vb. I. Tranz. 1. A supune unor norme, unor reguli, a face ca ceva să fie regulat. ♦ A pune în ordine, în concordanță (evidențe, balanțe etc.). ♦ A pune de acord datele evidenței contabile cu realitatea constatată pe teren prin inventariere. 2. A corecta conturul unui obiect pentru a-i da o formă geometrică regulată. 3. A amenaja un curs de apă pentru a corespunde unor anumite cerințe. – Din fr. régulariser. Vezi definitia »
TUBERCULIZÁ vb. I. tr. a produce tuberculi1 (1). II. tr., refl. a (se) îmbolnăvi de tuberculoză. (< fr. tuberculiser) Vezi definitia »
BESTIALIZÁ vb. I. refl. A deveni bestial. [Pron. -sti-a-. / < fr. bestialiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z