Definita cuvantului guverna
GUVERNÁ vb. I. tr. 1. A conduce un stat, un popor. 2. A menține sau a schimba direcția de deplasare a unei nave cu ajutorul cârmei. [Cf. fr. gouverner, it. governare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu guverna
Persoana fizica sau juridica care inchiriaza pe baza de contract de la o firma specializata in operatiuni de leasing bunuri materiale.Acestea la expirarea contractului pot fi returnate proprietarului sau cumparate. Engl. Lesse, franc.preneur de leasing, germ. Leasingnehmer. Lexicon de termeni turistici,Buc.,2002, Colectiv de autori Vezi definitia »
APLANÁ vb. I. tr. A înlătura, a liniști, a potoli (o neînțelegere, un conflict etc.). ♦ A netezi, a nivela (un teren, fundamentul unui drum). [< fr. aplanir]. Vezi definitia »
ZÓNA s. f. ~ zoster = boală infecțioasă virotică, localizată în ganglionii spinali și caracterizată prin dureri și erupții eritemato-veziculare pe traiectul nervilor senzoriali. (< fr. zona) Vezi definitia »
răntu(r)ná, răntu(r)n, vb. I (înv.) a răsturna, a înlătura; a coti. Vezi definitia »
inseamna deopotriva institutia autoritatii civile si functiile ei particulare, de mentinere a ordinii`si de protyejare a societatii in general Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z